HU | EN | DE

Programlehetőségek

Drage az Adriai-tenger partján fekvő kis horvát település, mely Dalmácia északi részén, Zadar és Sibenik között fekszik. Festői környezetben helyezkedik el - érdekessége, hogy elölről a tenger, míg hátulról a Vrana tó határolja. Előnyös fekvése biztosítékot jelent a pihenésre és feltöltődésre, ahol egészen biztosan nem fogunk unatkozni, hiszen a környék látnivalókban, kirándulási lehetőségekben is bővelkedik.

Tengerpart, vízi programok

A terület a vízisport szerelmesei számára valódi paradicsom. Drage strandjai jórészt apró kavicsosak, sziklásak, de vannak homokos partszakaszok is. Az átlátszó, kristálytiszta vízben való fürdőzésen kívül búvárkodási, szörfözési, vitorlázási lehetőséget is biztosít. A tengerpart mellett egy sűrű fenyves erdő található, amely a legmelegebb napszakokban árnyékos menedéket nyújt, míg este romantikus sétát lehet tenni a megvilágított sétányon.

Nemzeti parkok, kirándulások, kerékpározás

A parttól 2 km-re található Horvátország legnagyobb tava, a halban gazdag Vrana-tó, mely madártani rezervátum, a környékén pedig sok kerékpárút vezet. Az idelátogatókat újra és újra elvarázsolja a sokszínű táj rendkívüli szépsége: az öbölben kisebb-nagyobb szigetek, a parton bámulatos erdők, beljebb vad hegyek, ahonnan a hegymászók csodaszép kilátásban gyönyörködhetnek... A települést körülveszi három nemzeti park: a Krka, a Kornati és a Paklenica. A Kornáti-szigetek a korábbi időkben a letelepedett kalózoknak nyújtott menedéket az üldözés elől, ma már a turisták számára jelent látványosságot. Ugyancsak jelentős természeti látnivalók a Plitvicei-tavak vagy a Krka-vízesés. Szervezett hajókirándulások a Kornáti Nemzeti Parkhoz vannak, a többi egyéni programlehetőség.

Városlátogatások

Az itt tartózkodás alatt érdemes felkeresni a közeli városokat, mint Pakoštane (5 km), Biograd na Moru (10 km), Vodice (20 km), Sibenik (37 km), Zadar (38 km), illetve kicsit távolabb, Horvátország második legnagyobb városa, Split (127 km) is remek úticélt jelenthet egy kis kiránduláshoz.Kapcsolat

Szelezsán János
Telefon: +36-30-384-6328
E-mail: szeli395@gmail.com
Szelezsánné Virág Anikó
E-mail: sz.virag.aniko@gmail.com
© Holiday Adria | Minden jog fenntartva